lördag 14 juli 2012

2009 Chateau des Jacques Moulin-À-Vent

Någon vidare sommar verkar det inte bli. Bad får ske mellan åska och regn då solen stundvis ändå tittar fram och värmer skönt. Igår skänkte ändå kvällen varma solstrålar och det fick mig att känna sug på en sval Beaujolais.
Louis Jadot är en väldigt stor med ändå pålitlig producent. I Beaujolais gör han vin under namnet Chateau des Jacques.

Doften är utvecklad och väldigt inbjudande. Jag förnimmer känslan av en frisk, fuktig vårskog med en matta täkt av blåbärsris och skogsbär runt höga tallar. Här finns också en svag men oerhört läcker doft av bacon.
Smaken är överraskande lingonsyrlig, med nyanser av rönnbär, sura röda körsbär, tranbär och rabarber. Tanninerna kommer fram i slutet och håller ett bra grepp om frukten, vilket gör avslutet torrt och läskande. Efter ett tag när temperaturen är några grader varmare i vinet, så blir frukten lite mörkare och rundare. Jag föredrar nog den svalare och syrligare tempen på vinet. Det finns en enorm fräschör och vilja att dricka stora klunkar över vinet. Gott.

SB : slutsålt
Pris : 159:-

Inga kommentarer: