fredag 5 mars 2010

2008 Kungfu Girl Riesling

" It´s just booze - drink it " är ett citat av Charles Smith från vineriets hemsida. Här vill man göra moderna viner som ska drickas unga. Då marknaden till största del består av människor som köper vin för att dricka direkt, är hans Modernist Project ett svar detta faktum. Charles Smith är en gammal rockbands-manager som spenderat ett decennium i Skandinavien, men är ursprungligen från norra Kalifornien.
Svartvita etiketter med tuff design ger en smal publik. Hoppas innehållet leverar kvalitet! Deras 2005 Old Bones Syrah fick trots allt 99 poäng av Parker.

Vinet har en mycket fruktig doft som är druvtypisk för riesling. Fräsch Granny Smith-äpple ton och en dusch av päron kommer upp. En hint av litet gula exotiska frukter också. Ju varmare vinet blir i glaset, ju tydligare känner jag blöta stenar.

I munnen känns vinet fruktigt, inte knaster torr men inte heller söt. Druvsöt brukar man kanske benämna det. Tydliga toner av Granny Smith-äpplen och päron. En förnimmelse av mineraler eller blöta stenar och litet petroleum som svischar förbi i farten. Avslutet saknar litet av den där grapefrukt-knorren, utan den är lite rundare och snällare. Säkert pga av sin druvsötma.
Ett mycket gott vin. Inte stort eller komplext, utan bara rent av gott. Passar säkert ypperligt till asiatisk mat, men jag drack det rakt upp och ner och det gick alldeles utmärkt.
2008 Kungfu Girl Riesling, Washington State, USA, 110:-

Inga kommentarer: