söndag 26 oktober 2008

2006 Yalumba Bush Vine Grenache

Efter en vacker solig dag, spenderad på Gotlands vackra strand. Där vyn är en direkt kopia från Lundells Kär o Galen konvolut. Sitter vi mätta efter en grillmiddag och smuttar på ett godisgott vin när sommarnatten kommer.
Ett av sommarens härligaste vinminne var den här Grenachen. I ett desperat försök att få återuppleva känslan från då, införskaffas en ny flaska. Kan den vara så bra som jag minns? Eller var det stundens upplevelse? Det trevliga middagssällskapet? Lets found out....


Doften känns direkt väldigt spritig. Bakom alkoholen finns en svagt sötaktig druvfrukt som drar åt hallon och jordgubbar. Lägg där till en viss kryddighet. Då och då bakom alkoholen skymtar jag gräddkarameller av hallon, dom som i somras kändes så förföriskt goda.

Smaken är betydligt slankare än sist, och varmt eldigt. En hel del syrliga hallon gör sig hörda. Men i det hela ett mycket tunnare och alldeles för eldigt vin mot mitt första möte med den.

Vilken besvikelse. Det måste här nu vara bevisat att en underbar vinupplevelse handlar om så mycket mer än att bara vara dyrt kvalitetsvin!




Inga kommentarer: