lördag 7 juni 2008

2005 Alain Jaume Grande Garrique


Till sommarens sena kvälls middagar, bestående av ett par lätt grillade köttbitar på salladsbädd med balsamico och hyvlad parmesan. Enkelt och så j..a gott. Det här vinet har jag skrivit om förrut. Det var minst lika bra denna gång också. Fräscht och friskt. Inge syltbomb här inte. Old school wine. Det uppskattar jag just nu.
Doften är generös och fylld med mörka körsbär, jordgubbar, hallon och en hel drös med andra röda bär. Det är dock söta röda bär, inte rönnbär eller liknande. En knippe blandade örter är också nerkörda i vinet. Ovanpå detta en god choklad, inte en mörk bitter choklad, utan en bra ljus choklad från Valrhona. Ju längre vinet far runt i glaset, ju mer doftar det som en härlig dessert!!? Ja en god fruktkaka med alla röda söta trädgårdsbär i och en chokladsås stelnad ovanpå. Mums.
I munnen ger vinet ifrån sig en hög syra, bra matvin alltså. Mörka körsbär, reducerade hallon och jordgubbar samt choklad slåss om största platsen i min mun. På ett skönt och balanserat sätt. Avslutet är eldigt och gott.

Inga kommentarer: